söndag 7 oktober 2012

You´re suppose to make us feel safe!

Jag blöder inombords när jag ser filmen som visats om och om igen på nyheterna där vi får se polisen skjuta ihjäl två stressade hundar med över 20 skottDet är nu andra gången poliser filmas när de har ihjäl hundar på öppen gata. Förra gången nere i Malmö.

Nu ska vi inte ens spekulera i hur många gånger detta sker/har skett när det inte filmas. En hund som avrättas i tjänsten rapporteras sällan till media. Det är inte för intet man kallar det ett "hundliv". Ibland värt ingenting.

Nu har hussen till de två mördade hundarna av rasen Cane corso   (Cane corson är en relativt typisk moloss med ett lugnt temperament. Dock alltid alert och medveten om sin omgivning. Då rasen främst avlats fram som vakthund är den i allmänhet reserverad mot främlingar, men skall inte visa någon aggressivitet om den inte ställs inför ett reellt hot. Källa: Wikipedia )  gått ut med sin egna story om vad som hände den där måndagen och av filmen att döma så känns den mer trovärdig än polisens egna.

Jag lider med hundägaren och jag gråter efter att ha sett lidandet hos hundarna innan de tillslut dog. Fy fan! Men mest av allt skyr jag poliserna som var inblandade! Det skulle lika gärna kunna varit jag och Mini. Vem som helst kan ringa och larma polisen, och lämna en version av en händelse, men det är ingenting som säger att den är sann.

Det är bra är att debatten "hund" kommer på tapeten. När ska polisen inse att de måste utbilda i ämnet? Det bor ju en hund i var och vartannat hem idag och det lär uppstå situationer med hundar hela tiden. Stora som små.

Hundcoachen Fredrik Steen erbjuder sig nu att gratis utbilda polisen och jag hoppas innerligt på att de nappar. Läs hans öppna brev till Rikspolisstyrelsen.

Läs också detta inlägg från "Hundkillen". Så här får det bara inte gå till.

Och skriv under den HÄR. Jag hoppas innerligt att poliserna som var med blir avstängda. Vem vill att de ska komma när man ringer i nästa nödsituation?!


6 kommentarer:

 1. Tack för din länkning.
  det är viktigt att vi når ut till så många som möjligt

  SvaraRadera
 2. vet du vilket program och när det skulle sändas i så fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. sen tänkte jag efter lite och hittade infon själv på Fredrik Steens hemsida :)
   tack för att du upplyste mig iaf ;)

   Radera
  2. nyhetsmorgon på TV4 imorgon kl 09 kommer Fredrik Steen vara med :)

   Radera
  3. Tack för upplysningen, jag ska definitivt kolla! Go Fredrik!

   Radera
 3. hej!
  nu ligger killens egna historia uppe på min blogg om du vill läsa
  http://hundkillen.wordpress.com

  SvaraRadera

Annika Holtz