fredag 26 oktober 2012

First Position

Intryck so far..
Den 5 timmarna jag väntade på mitt plan i Helsinki slog jag lätt ihjäl genom att mysa ner mig i ett par av Lapin Kulta Loungens två fåtöljer. Jag och min iPhone. Eller jag och två dokumentärfilmer. Den första: Dear Zachary - A letter to him about his father. Fruktansvärd och hemskt men en fin film. Storyn går liksom inte att berätta på något annat vis än den brutala sanningen. Se den!

Den andra: First Position. En skildring av hela världens balettelit och deras största ögonblick med allt allt allt vad det innebär att ens försöka kvala sig dit. Man fick ta del av passionen och prestationen dessa underbarn lever med. Och det var magiskt! Jag grät under flera scener. Så vackert, så smärtsamt, så otroligt känsligt.
Se den för Guds skull!

Jag befinner mig just nu i södra Frankrike. Har precis flugit över Bordeaux. Skulle mellanlandat här istället kan jag känna lite nu när solnedgången skådespelar utanför mitt flygplansfönster. Men nu är det inte långt kvar. Vi får se om jag blir upphämtad av en vacker señorita när jag kliver av planet i Madrid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Annika Holtz