lördag 29 oktober 2011

Stridslystna militärer & adrenalinpumpade Östermalmsdamer

Stridslystna militärer, adrenalinpumpade Östermalmsdamer, tävlinginriktade araber och traditionella fälttävlare. Det var endel av ekipagen på gärdet idag när upploppet av årets Hubertusjakt gick av stapeln.


Bland publiken stod märren och jag och mitt ridsällskap men även militärlegender som Kapten Beyron Johansson.


Fantastiskt höstväder på ett fantastiskt Djurgården med fantastiska hästar. Ridturen gick vidare till södra delen där sandvägarna lockade fram sjukt sköna galopper. Stockholmarna och deras nuvarande turister mötte oss på Djurgårdsbron och Strandvägens allé tog oss slutligen hem till stallet. Tre timmar på hästryggen en lördag som denna känns som en given vinst.

fredag 28 oktober 2011

Hubertusjakt 29 Oktober

Hubertusjakt i Stockholm.
Lördag 29:e Oktober
KOM TITTA KOM TITTA!GÄRDET 12:30-13:30

En bra plats för publik är nedanför Rosa Borgen.
Be There or be Square!

lördag 15 oktober 2011

Chloë Sevigny on the phone


Tänk vilka upplyftande telefonsamtal man kan få ibland, som det jag fick sent i Onsdags kväll. Chloë Sevigny was on her way and I was asked to take care of her. 
Vilken dag, vilken kväll, vilka kontraster. 

I går passade jag Chloë, idag passade jag Matilda 6 år.

fredag 7 oktober 2011

Fredagskvalité

Jag fick ledigt idag och vad gör man inte då?
Sedan säsongstarten av Bonde söker fru har jag längtat till landet. Längtat efter hästar och längtat efter kvalitétsdagar med djur

Att hänga med hästen är något alldeles speciellt. Att gå ut och gå eller rida tillsammans. Hästen, jag och Mini. Så brukade det ofta vara förut. Brighton, jag och Mini. Men sedan tiderna förändrades och Brighton inte ville bo kvar i stan längre så var vi tvungna att sära på oss. Det är två år sedan nu, och jag har blivit redo för en ny hästrelation. Ett sto den här gången. Hon är stor, hon är het och hon är hundvan. Det tog inte alls lång tid innan vi tre blev en.

Idag red jag barbacka, ut på Norra Djurgårdens vackra marker. Det var nostalgiskt och underbart att känna halvblodets kroppstemperatur under mig igen. Som jag saknat detta. Vi skrittade mest, andades in höstluften och spred god energi till resten av naturens liv.


Vi tog små pauser, betade och badade hovarna. Vi hängde liksom. Myste och njöt av naturen med dess vågskvalp och fågelkvitter. Märren och hunden knaprade på årstidens sista gröna grässtrån och det var krispigt och kallt i luften. Hej hösten!


Annika Holtz