lördag 12 november 2011

Naturupplevelse

Ryttarstadion en kylig höstmorgon som denna gör att jag ångar av lycka. 

Att sedan hoppa upp på hästryggen, barbacka och känna hästens ånga infiltrera mig och ånga tillsammans är obeskrivligt.

Naturupplevelser i all ära, jag värnar om de speciellt. Men idag när vi var ute var det något alldeles speciellt. Dimman, solen och kylan lockade in oss på villovägar. På norra Djurgården den här dagen.


Det var Mini som vittrade och jag uppmuntrade henne att gå och titta. 
Då reser sig vingarna på en makalöst stor berguv. Ljudeffekten av den vingbredden fick inte bara hästen att kasta sig baklänges.


Hon satte sig i trädkronan och bevakade oss ihärdigt medan mina ögon scannade av vartenda löv på marken. Mini avvaktade en stund men hoppade sedan upp på en liggande trädstam och där låg det. Aset. Eller asen. Kaniner, fåglar och möjligtvis råttor och andra gnagare. Men framförallt kaninen, som säkert hade dött bara någon timme innan jag kom.
Jag blev lite ledsen för kaninens skull men ändå glad att berguvarna i den här stan har gått om mat. Och att de finns och visar upp sig för mig såhär. Det var verkligen helt otroligt coolt att se!


Naturen får ha sin gång trots att vi bor mitt i stan. Det är fan beundransvärt.

1 kommentar:

  1. http://www.umu.se/utbildning/program-kurser/kurs/?code=2JU034

    Kolla!

    En av umeå universitets 2000 kurser: i Kommersiell Avtalsrätt BARA 15 poäng så den kan nog läsas in i expressfart!

    SvaraRadera

Annika Holtz