fredag 7 oktober 2011

Fredagskvalité

Jag fick ledigt idag och vad gör man inte då?
Sedan säsongstarten av Bonde söker fru har jag längtat till landet. Längtat efter hästar och längtat efter kvalitétsdagar med djur

Att hänga med hästen är något alldeles speciellt. Att gå ut och gå eller rida tillsammans. Hästen, jag och Mini. Så brukade det ofta vara förut. Brighton, jag och Mini. Men sedan tiderna förändrades och Brighton inte ville bo kvar i stan längre så var vi tvungna att sära på oss. Det är två år sedan nu, och jag har blivit redo för en ny hästrelation. Ett sto den här gången. Hon är stor, hon är het och hon är hundvan. Det tog inte alls lång tid innan vi tre blev en.

Idag red jag barbacka, ut på Norra Djurgårdens vackra marker. Det var nostalgiskt och underbart att känna halvblodets kroppstemperatur under mig igen. Som jag saknat detta. Vi skrittade mest, andades in höstluften och spred god energi till resten av naturens liv.


Vi tog små pauser, betade och badade hovarna. Vi hängde liksom. Myste och njöt av naturen med dess vågskvalp och fågelkvitter. Märren och hunden knaprade på årstidens sista gröna grässtrån och det var krispigt och kallt i luften. Hej hösten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Annika Holtz